Veelgestelde vragen SMA-rt

De meest gestelde vragen en antwoorden bij het nieuwe SMA-rt programma vindt u hier. 

Als wij inloggen krijgen wij versie 2.0 i.p.v. versie 2.1. zoals onder nieuws op jullie site staat vermeld. Wanneer komt versie 2.1?

SMART bestaat uit een interface (software) en een classificatieregelset. ‘Versie 2.0.15’ heeft betrekking op de software. Gebruikte versie: ‘TNO 2.1 18072014 (ingangsdatum 19-07-2014)’ heeft betrekking op de classificatieregelset (zie onderstaande screendump).  Of een ‘SMART’ met SMART 2.1 is aangemaakt kan afgeleid worden uit: TNO 2.118072014 (ingangsdatum 19-07-2014).


 

Ik registreer mij als bedrijf maar ik sta niet als SC540 bedrijf aangemerkt. Hoe moet dat?

U kunt zichzelf niet als SC540 bedrijf aanmerken. Dit wordt gedaan door de technisch beheerder die verifieert of u daadwerkelijk een SC540 bedrijf bent. Dit gebeurt binnen 1 werkdag na registratie.

 

Ik kan wel inloggen maar krijg de melding dat ik niet geautoriseerd ben. Wat gaat er mis?

Dat betekent dat u als gebruiker geregistreerd bent, maar dat de beheerder van uw organisatie u nog geen rechten heeft gegeven. Wie de beheerder is wordt op dat moment ook op het scherm aangegeven. Vraag uw beheerder dan om toegang te krijgen tot SMART. Er is voor beheerders ook een aparte handleiding gemaakt, waar u kunt lezen hoe dat moet.

 

Ik krijg de melding dat een SMART niet gedownload kan worden en dat de website niet wordt gevonden. 

Dit heeft te maken met het beveiligingsniveau van uw browser (veelal Internet Explorer). Die staat het downloaden niet toe. Probeer eventueel een andere browser om te zien of het daar wel lukt om smarts te downloaden. Als het daar wel lukt is het dus zeker een browser probleem. Voeg de site in elk geval toe als vertrouwde site en stem even af met uw ICT afdeling of partner om de browser qua beveiliging goed af te stellen.

 

De Smart risicoklasse klopt niet. In het oude SMART was dat anders.

In het nieuwe SMART is een regelset ingesteld die de risicoklasses bepaald op basis van de antwoorden op de vragen. Hoewel we uitgebreid hebben getest kan het nog voorkomen dat er gevallen naar voren komen die afwijkend zijn t.o.v het oude SMART. Het aantal mogelijke combinaties is dermate groot dat niet alles te testen is. Als u een situatie tegenkomt die niet juist is meldt dat dan aan smartvragen@ascert.nl. Er zal dan worden gekeken of dit inderdaad een fout betreft en die zal dan zsm worden aangepast.

Mag het inlegvel worden opgesteld door een ander inventarisatiebureau dan het bureau wat het rapport in eerste instantie heeft opgesteld?

Ja, dat mag. Het inlegvel dient te worden toegevoegd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf. Het hoeft niet per se hetzelfde inventarisatiebedrijf te zijn als die het rapport heeft opgesteld.

Delen